Produkty prodáváme rozdělené dle jednotlivých partií a vakuové balené.
V naší nabídce je vše, co zdravý býk může poskytnout. Maso necháváme vyzrát alespoň 7 dní suchým zráním ve speciálním chladícím boxu. Pak se maso vakuově balí. Proces pak pokračuje tzv. mokrým zráním, neboli zráním ve vakuu. Maso tak může dozrávat měsíc i déle ve vaší lednici. Maso poněkud ztmavne a především zkřehne. Nemusíte se tedy obávat, že je maso znehodnocené, pokud jeho povrchové zbarvení nebude krásně červené. Naopak čím déle maso zraje, tím je křehčí a chutnější.
Taška obsahuje ZADNÍ, PŘEDNÍ, KLIŽKU, ŽEBRA, KRK/PUPEK, KOSTI a MLETÉ MASO. Celkem o hmotnosti 10kg. |
Taška obsahuje ZADNÍ, PŘEDNÍ, ŽEBRA, KRK, KOSTI. Celkem o hmotnosti 5 - 6 kg. |
Taška obsahuje ŽEBRA(1kg), KOSTI(1,5kg), PŘEDNÍ/KLIŽKA(0,5kg). Celkem o hmotnosti 3kg. |
Pravá svíčková je velmi libový sval uložený podél bederní části páteře. V těle skotu je poměrně málo namáhán. To je hlavní příčinou, proč se svíčková vyznačuje velmi jemnými vlákny a její maso je tak velmi křehké. |
Nízký roštěnec je část zadní čtvrtě jatečně opracované půlky. Jedná se o velmi kvalitní, šťavnaté zadní maso, vhodné k přípravě steaků, minutek i na anglický způsob pečení. Nízký roštěnec bez kostí se nazývá roštěná.
Kulatá plec je známá též jako falešná svíčková, má jemně vláknité maso a skutečně často nahrazuje pravou svíčkovou při přípravě svíčkové na smetaně. Falešná svíčková je křehký a měkký kousek hovězího masa vhodný nejen na grilování, vaření, dušení a steaky, ale i na špízy a tatarský biftek.
Váleček je pro spoustu zákazníků nejideálnější maso na pečeni ke svíčkové omáčce. Je to kulatý podlouhlý špalek masa, ze kterého připravíte velmi pravidelné plátky.
Líčka jsou žvýkacími svaly z vnější části lícních kostí skotu. U nás bývala líčka opomíjena, nyní se jejich popularita zvyšuje a jsou žádaná hlavně na dušení. Jejich jemná svalová vlákna a jemný kolagen dodávají dušeným líčkům jedinečnou jemnou chuť a křehkost.
Jako reakci na vzrůstající poptávku nabízíme také mleté maso. V našem mletém masu najdete nejčistší ořezané libové kousky našeho vyzrálého masa a tuku.
Maso je namleto a baleno bez použití jakýchkoli konzervačních látek, proto je potřeba očekávat kratší dobu minimální trvanlivosti než u výrobků ze supermarketu.
Oháňka je poněkud opomíjené přední maso s kostí, které je základem velmi silných vývarů jedinečné chuti.
Dršťky jsou masná potravina vyráběná z hovězích předžaludků. V České republice jsou známé hlavně jako surovina pro výrobu dršťkové polévky, v jiných kuchyních se používají další způsoby úpravy.
Hovězí jazyk je maso z jazyka. Je tvořen jemnou svalovinou a má výraznou chuť i aroma.
Hovězí srdce je orgán, který pumpuje krev v těle skotu. Má pevnou konzistenci a vyznačuje se jemně vláknitou svalovinou.
Býčí žlázy, nebo také varlata, lidově nazývané býčí koule, jsou nejen v našich zemích mnohasetletou pochoutkou. Jde o libové maso, jehož jedinou nevýhodou je málo výrazná chuť.
Hovězí játra se řadí mezi vnitřnosti. Jsou bohatým zdrojem železa, bílkovin (až 20%) a vitamínů (A, B, D). Využívají se především k výrobě paštik nebo játrových knedlíčků. Výborná jsou také na grilu, nebo klasicky na cibulce.