vyzrálé domácí hovězí maso - k odběru v neděli 27.10.2024 - OBJEDNÁVEJTE ZDE


Produkty prodáváme rozdělené dle jednotlivých partií a vakuové balené.

V naší nabídce je vše, co zdravý býk může poskytnout. Maso necháváme vyzrát alespoň 7 dní suchým zráním ve speciálním chladícím boxu. Pak se maso vakuově balí. Proces pak pokračuje tzv. mokrým zráním, neboli zráním ve vakuu. Maso tak může dozrávat měsíc i déle ve vaší lednici. Maso poněkud ztmavne a především zkřehne. Nemusíte se tedy obávat, že je maso znehodnocené, pokud jeho povrchové zbarvení nebude krásně červené. Naopak čím déle maso zraje, tím je křehčí a chutnější.

Taška velká 10kg

Taška obsahuje ZADNÍ, PŘEDNÍ, KLIŽKU, ŽEBRA, KRK/PUPEK, KOSTI a MLETÉ MASO. Celkem o hmotnosti 10kg.

taska10.jpg, 41kB

Taška malá 5-6kg

Taška obsahuje ZADNÍ, PŘEDNÍ, ŽEBRA, KRK, KOSTI. Celkem o hmotnosti 5 - 6 kg.

taska5.jpg, 37kB

Taška na polévku 3kg

Taška obsahuje ŽEBRA(1kg), KOSTI(1,5kg), PŘEDNÍ/KLIŽKA(0,5kg). Celkem o hmotnosti 3kg.

taska3.jpg, 37kB

PRAVÁ SVÍČKOVÁ

Pravá svíčková je velmi libový sval uložený podél bederní části páteře. V těle skotu je poměrně málo namáhán. To je hlavní příčinou, proč se svíčková vyznačuje velmi jemnými vlákny a její maso je tak velmi křehké.
Hodí se na přípravu pokrmů s rychlou přípravou, tzn. bifteků či steaků. Je typickým hovězím pro kuchaře, kteří chtějí začít s hovězími steaky.

svickova.jpg, 52kB

ROŠTĚNEC

Nízký roštěnec je část zadní čtvrtě jatečně opracované půlky. Jedná se o velmi kvalitní, šťavnaté zadní maso, vhodné k přípravě steaků, minutek i na anglický způsob pečení. Nízký roštěnec bez kostí se nazývá roštěná.

FALEŠNÁ SVÍČKOVÁ

Kulatá plec je známá též jako falešná svíčková, má jemně vláknité maso a skutečně často nahrazuje pravou svíčkovou při přípravě svíčkové na smetaně. Falešná svíčková je křehký a měkký kousek hovězího masa vhodný nejen na grilování, vaření, dušení a steaky, ale i na špízy a tatarský biftek.

VÁLEČEK

Váleček je pro spoustu zákazníků nejideálnější maso na pečeni ke svíčkové omáčce. Je to kulatý podlouhlý špalek masa, ze kterého připravíte velmi pravidelné plátky.

LÍČKA

Líčka jsou žvýkacími svaly z vnější části lícních kostí skotu. U nás bývala líčka opomíjena, nyní se jejich popularita zvyšuje a jsou žádaná hlavně na dušení. Jejich jemná svalová vlákna a jemný kolagen dodávají dušeným líčkům jedinečnou jemnou chuť a křehkost.

MLETÉ MASO

Jako reakci na vzrůstající poptávku nabízíme také mleté maso. V našem mletém masu najdete nejčistší ořezané libové kousky našeho vyzrálého masa a tuku.
Maso je namleto a baleno bez použití jakýchkoli konzervačních látek, proto je potřeba očekávat kratší dobu minimální trvanlivosti než u výrobků ze supermarketu.

OHÁŇKA

Oháňka je poněkud opomíjené přední maso s kostí, které je základem velmi silných vývarů jedinečné chuti.

DRŠŤKY

Dršťky jsou masná potravina vyráběná z hovězích předžaludků. V České republice jsou známé hlavně jako surovina pro výrobu dršťkové polévky, v jiných kuchyních se používají další způsoby úpravy.

HOVĚZÍ JAZYK

Hovězí jazyk je maso z jazyka. Je tvořen jemnou svalovinou a má výraznou chuť i aroma.

HOVĚZÍ SRDCE

Hovězí srdce je orgán, který pumpuje krev v těle skotu. Má pevnou konzistenci a vyznačuje se jemně vláknitou svalovinou.

BÝČÍ ŽLÁZY

Býčí žlázy, nebo také varlata, lidově nazývané býčí koule, jsou nejen v našich zemích mnohasetletou pochoutkou. Jde o libové maso, jehož jedinou nevýhodou je málo výrazná chuť.

HOVĚZÍ JÁTRA

Hovězí játra se řadí mezi vnitřnosti. Jsou bohatým zdrojem železa, bílkovin (až 20%) a vitamínů (A, B, D). Využívají se především k výrobě paštik nebo játrových knedlíčků. Výborná jsou také na grilu, nebo klasicky na cibulce.

počítadlo.abz.cz