Velmi nás těší Váš zájem o naše recepty z hovězího masa. Na jejich zpracování usilovně pracujeme. Děkujeme za pochopení. Při vaření z hovězího masa je nutné vědět pár zásad. Nejdůležitější je ta, že (až na vyjímky) hovězí maso potřebuje čas. Aby kulinářský výtvor měl možnost být dokonalý, tedy aby neměl konzistenci podrážky, je nutné masu potřebný čas dopřát.
Nejprve je nutné dopřát masu čas po porážce - tedy kupovat maso vyzrálé, v luxusnějším a finančně náročnějším případě maso stařené. V podstatě platí, že čím je maso vyzrálejší, tím je křehčí. My necháváme maso 10-14 dní zrát na sucho, vyvěšené ve čtvrích ve speciálním chladícím boxu. Poté ho porcujeme, vakuově balíme a až v tuto chvíli ho dopřejeme našim zákazníkům. Maso, které si od nás domů přinesete, můžete s klidným svědomím nechat ještě několik dnů dozrát ve Vaší lednici.
Další chvíle, kdy musíte masu dopřát potřebný čas, je při samotné přípravě. Tady už se potřebný čas liší způsobem přípravy, ale stále platí, že na hovězí maso nesmíte pospíchat.

Recepty z velké tašky

thumb-vyvar.jpg, 30kB
thumb-napivu.JPG, 43kB
thumb-IKEAkulicky.jpg, 33kB
thumb-zerky.jpg, 29kB
počítadlo.abz.cz